Pastinaak - venkel mosterdsoep

Vegan- Gluten -en lactosevrij

Nog even genieten van de laatste lentegroente voordat we overgaan naar het zomerseizoen. Tijdens de lente ontwaakt de natuur en beginnen de planten te groeien. Je krijgt zin om plannen te maken en je staat in je volle creatieve potentie. Je zult merken dat, wanneer je met de seizoenen meegaat, je ook daadkrachtiger in het leven staat. Je plannen en ideeën kun je dan ook succesvoller uitvoeren. Probeer vaker te ontbijten met verse soep en maak je plannen en ideeën werkelijkheid. Een sterke spijsvertering is de sleutel tot vitaliteit en groei.

Pastinaak en venkel

Let op! Ben je allergisch voor karwijzaad, dan kan het zijn dat je ook allergisch bent voor venkel. Allergieën hebben vaak te maken met mineralen tekorten en de kwaliteit van het lever.

WIST JE DAT

 “Volgens de Chinese voedingsleer houdt de maag van warm en vloeibaar eten. Warm ontbijten heeft een heilzaam effect op lichaam en geest. Soep is een uitstekende keuze om je spijsvertering op gang te brengen en te versterken.”

RECEPT PASTINAAK - VENKEL MOSTERDSOEP

Wat heb je allemaal nodig, mijn voorkeur gaat uit naar zuiver en voedzame biologische producten:

  • 25 gr ghee (alternatief: gras roomboter of onbewerkt kokosolie)
  • 1x venkel
  • 3x pastinaak
  • 1x zoete aardappel
  • 1x ui
  • 1x knoflookteentje
  • 15 gr verse dille
  • 25 gr verse gember
  • 1,5 liter verse groentebouillon of 3 bouillonblokjes (met 1,5 liter water)
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 et grove mosterd
  • Keltisch zout (naar smaak)
  • 15 gr verse koriander om te garneren

BEREIDING

Verhit de ghee in een (soep)pan. Snijd het loof van de venkel (de groene stengels) af en Snijd de venkel doormidden en verwijder de voet. Leg de helften met de platte kant op een plank. Snijd daarna beide helften in kleine reepjes. Schil en snijd de pastinaak in gelijke stukken van ca 3 cm en voeg ze toe aan de pan. Schil de zoete aardappelen, snij deze in blokjes van ca 2 cm en voeg deze toe aan de venkel en pastinaak. Bak dit voor een paar minuten. Snipper de ui, gember en knoflook. Fruit deze mee in de pan. Laat alles even lekker samen pruttelen. Voeg de verse dille toe en bak deze één minuut mee. Voeg dan de groentebouillon, karwijzaad en de mosterd toe aan de soep. Je kunt Keltisch zeezout naar smaak toevoegen. Alles rustig laten koken en met een staafmixer mixen. Gebruik koriander om te garneren.

Enjoy!

Handtekening Sharon

Wist je dat 4x per week soep eten als ontbijt goed voor je gezondheid is?

Soep wordt steeds populairder en we zetten het dan ook steeds vaker op ons weekmenu. Wil jij de dag fantastisch starten en ook houden? Ontdek hier de voordelen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen