Hoe gezond is mosterd?

Mosterd kun je op allerlei manieren toevoegen aan je eten. En het is slim om dat te doen, want door het eten van mosterd daalt je bloeddruk, heb je een lagere kans op aderverkalking en wordt je immuunsysteem sterker.

Is mosterd gezond?

De helende werking van mosterd zit 'm in de mosterdzaadjes. Deze bevatten de mineralen seleen, fosfor, mangaan en magnesium. Verder is het een bron van tryptofaan wat een essentieel aminozuur is. Al deze gegevens bij elkaar zouden volgens de verhalen een helende werking kunnen bieden bij pijn.

MEDISCHE TOEPASSING

“Volgens wetenschappelijk onderzoek kan het eten van mosterdzaden en bladeren of mosterd zelf migraine verlichten. Het wordt in Indiase traditionele geneeskunde all  millennia lang op de huid aangebracht om spierpijn te verzachten.”  

Meer energie 

Ook zorgen de mineralen in mosterd ervoor dat je metabolisme omhoog gaat en dat je daardoor meer energie hebt. Nog een mooi geheim van de mosterd is dat het voor een snellere afbraak van vetten zorgt. Dit is de ideale manier om op gewicht te blijven.  

Verlichting bij vermoeide spieren

Heb je last van vermoeide spieren dan kan mosterd afhankelijk van de locatie en ernst van de pijn voor verlichting zorgen, heb je net gesport en ervaar je vermoeidheid in je benen of armen? Dan kun je het volgende recept volgen; Je kunt hiervoor twee eetlepels mosterd en een eetlapel epsomzout mengen en smeren op je pijnlijke plek.  Ook kurkuma kan spierpijn verlichten en zelf spierschade voorkomen.  

Last van keelpijn?

Tijdens de wintermaanden kun je last hebben van keelpijn, met mosterd kun je je keelpijn verzachten of zelf laten verdwijnen. Gebruik hier een eetlepel mosterdzaad met een eetlepel epsomzout, een eetlepel honing en het sap van een halve citroen en kokend water. Laat het even afkoelen en gorgel een tijdje met de mengsel. That's it.  

Een stralende huid met een zelfgemaakt gezichtsmasker 

Ja leest het goed! Geen dure gezichtsmaskertjes meer maar gewoon een potje mosterd. De vitamine E en antioxidanten in de mosterd zorgen voor een stralende huid. Het is heel simpel, smeer een beetje mosterd op je gezicht en laat dit 15 minute intrekken. Spoel daarna je gezicht af met lauw water.

PASTINAAK - VENKEL MOSTERDSOEP

Mosterd combineren met venkel is één van mijn favorieten combinaties . Omdat ik graag de ochtend begin met soep, heb ik voor jou een heerlijk pastinaak venkelsoep bereid. Heerlijk om te eten in de zomermaanden en begin van de herfstmaanden.

Pastinaak - venkel mosterdsoep

Over de schrijver
Reactie plaatsen